top of page
  • Foto van schrijverSancia Pennekamp

Afspraak massagetherapie: ze komt binnen.. een beetje bedeesd..

Bijgewerkt op: 23 okt. 2019


Ze komt binnen.. een beetje bedeesd... ze gaat zitten. Ik zeg: "Wat fijn dat je hier bent. Wat kan ik voor je doen?"

"Eh.. tja..hmmm nu ik hier ben vind ik het moeilijk om te omschrijven wat ik precies wil. Maar ik dacht: ik zal maar gewoon een afspraak inplannen met jou en dan zie ik wel verder..." Ik vraag: "Waar heb je nu behoefte aan?"

"Oh het zou zo fijn zijn om even te ontspannen...om even niet in rondjes te denken.. ik blijf maar piekeren en hierdoor slaap ik slecht. Ik voel me zo moe.." "Daar kan ik je bij helpen!" zeg ik en we beginnen met de sessie.

Een sessie bij mij kan bestaan uit diverse vormen van massage, gesprekken of een combinatie van beiden. Bijvoorbeeld een ontspanningsmassage gecombineerd met een stiltemassage. Of een hoofdmassage met daarna een gesprek over wat je daarbij voelde of dacht. Of eerst een gesprek over jouw klachten en gedachten met daarna een massage om je bewust te worden wat je lijf jou verteld. Uitgangspunt is dat we doen waar jij op dat moment behoefte aan hebt en wat jij nodig hebt.

Na 75 minuten massagetherapie loopt ze bij me weg met een glimlach nadat ze me uitvoerig heeft bedankt voor de fijne massage en het goede gesprek.

Ik denk bij mezelf: "wat heb ik toch fijn werk omdat ik de kans krijg te doen waar ik goed in ben: mensen helpen met ontspannen en ze inzicht geven hoe ze zichzelf kunnen helpen. Het is een win-win situatie, zij ontspannen en ik voldoening! I love it! Fijne week!

Ik vind het fijn als je een reactie achterlaat. Als je dit artikel waardevol vindt voor jezelf en voor anderen help dan mee door het te delen. Dit kan je doen door middel van de social media knoppen.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Praktijk voor psychologie, coaching en lichaamswerk
Psychosociaal therapeut en coach Sancia Pennekamp

bottom of page