top of page
Fotolia_128742695_Subscription_Monthly_M - 2

Traject en werkwijze

 

Fijn dat je komt kijken op mijn website en geïnteresseerd bent in mijn werkwijze.

De eerste stap heb je gezet, je bent op zoek naar hulp. Nu is het belangrijk voor jou dat je hulp vindt die bij jou past.

In gesprek samen met jou kijken we wat aansluit bij jou en welke therapie of therapievorm voor jou geschikt is. We kunnen ook verschillende therapieën met elkaar combineren. Mijn ervaring is dat de aanpak van lichaam en geest gecombineerd vaak blijvend effectief resultaten geeft. 

Doordat ik een geaccrediteerd therapeut ben zijn de meeste afspraken bij mij gedeeltelijk vergoed door de aanvullende ziektekostenverzekering. Hier vindt je een overzicht van deze vergoedingen per ziektekostenverzekering.

Het begint met een intake

Nadat je mij een berichtje hebt gestuurd neem ik contact met je op. Als je het fijn vindt maken we dan eerst kennis via een gratis telefonisch kennismakingsgesprek. Als we merken dat we wat voor elkaar kunnen betekenen plannen we een intakegesprek in. Voorafgaand aan het intakegesprek stuur ik je alvast een intakeformulier toe dat je mag invullen en aan mij terug mag mailen.

Tijdens het intakegesprek stel ik zoveel mogelijk vragen om jou als persoon en jouw situatie inclusief jouw hulpvraag te leren kennen. Hieruit formuleren we samen een voorlopig doel voor de opvolgende afspraken, maar dit kan uiteraard tussentijds veranderen. Ik stel geen diagnoses en heb geen strak behandelplan, omdat ik het belangrijk vind dat jij als mens centraal staat. Afhankelijk van jouw wensen en hulpvraag kiezen we al dan niet voor een bepaalde therapievorm waar we tijdens onze afspraken mee aan de slag gaan.

Duur van een traject

Na het intakegesprek mag jij aangeven of je verder wil met de begeleiding. Gemiddeld zijn er vaak 6 tot 10 afspraken nodig om tot verbetering van jouw situatie te komen. Maar dit is ook afhankelijk van jouw klachten, situatie en jouw persoonlijkheid. Je bent nergens toe verplicht en tijdens elke afspraak bekijken we weer waar jij behoefte aan hebt, waar jij zit in je proces en welke vervolgstap nodig is.

Het is gebruikelijk om elke 2 tot 3 weken af te spreken maar dit kan ook aangepast worden op jouw verzoek, alles is aan te passen aan jouw wensen.

Je bent van harte welkom

Mocht je nog vragen hebben dan mag je natuurlijk altijd even contact opnemen met mij. Ik geef je graag verdere uitleg over de mogelijkheden.

Praktijk voor psychologie, coaching en lichaamsgerichte therapie
Psychosociaal therapeut en coach Sancia Pennekamp

bottom of page