top of page
Therapeut Sancia Pennekamp - Even voorstellen

 

Mijn naam is Sancia Pennekamp, ik ben 49 jaar en samen met vriend, hond en kat woon ik in het mooie Montferland.

Ik ben opgeleid tot psychosociaal therapeut, massagetherapeut en coach en in mijpraktijk begeleid ik jou graag bij jouw klachten en problemen zodat jij met meer geluk, ontspanning en plezier kan genieten van jouw leven.

Het werken met mensen is altijd een rode draad geweest in mijn leven. Daarbij was het voor mij ook best eens een zoektocht naar de wijze waarop  ik hier invulling aan wilde geven. 

'Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen!' (Loesje)

Vanaf 1994 heb ik in diverse functies in het bedrijfsleven gewerkt. Van telecom negotiator tot accountmanager. 

Tussendoor heb ik een paar jaar op Kreta en Curacao gewerkt in de horeca en als reisleider. Een heerlijk tijd waarbij ik veel mensenkennis en levenservaring heb opgedaan.

 

In 2009 werkte ik fulltime als accountmanager bij een bedrijf in de techniek. Daar liep ik tegen de lamp. Ik kwam terecht in een burn-out.  Mijn energie was volledig weg. Het ging niet meer en ik belande in een periode van moeheid en frustratie. Destijds was een burn-out nog niet zo bekend als nu en ik wist niet waar ik terecht kon voor hulp. Uiteindelijk herstelde ik door veel reflectie op mezelf, rust en het regelmatig ondergaan van een massage. Het zou fijn zijn geweest als ik iemand had gehad die mij had kunnen begeleiden bij dit proces.

'There is no way to happiness, happiness is the way'  (Thich Nhat Hanh)

Na mijn burn-out ben ik begonnen met een opleiding tot sportmasseur. Om eens iets met mijn handen en gevoel te doen en niet met het denken. Ook ging ik aan de slag als beheerconsulent in de vastgoed sector. Bewust koos ik ervoor om 4 dagen i.p.v. 5 te gaan werken in een functie die voor mij minder stressvol was. Ondertussen was ik door de burn-out en het herstelproces veranderd. Ik had geleerd meer naar mijn lichaam en gevoel te luisteren en mijn grenzen beter te bewaken.

Na het afronden van de opleiding Sportmassage ben ik vrienden en familie gaan masseren.. Ik volgde meerdere trainingen in diverse massagetechnieken en het idee van mijn eigen praktijk begon door mijn hoofd te spelen.

 

In 2012 heb ik mij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Sancia voor balans werd een feit!

Ik stopte met mijn werk als beheerconsulent en ging aan de slag in mijn eigen praktijk. Veel mensen die ik masseerde hadden problemen met stress, burn-out of andere psychosociale onderwerpen. Om tijdens mijn behandelingen lichaam en geest te kunnen combineren heb ik in 2015 de HBO opleiding Stressbegeleiding en Coaching gevolgd.

Deze opleiding was mooi te combineren met massage en mijn interesse in psychologie werd steeds groter. Dat maakte dat ik in 2016 gestart ben met de 4-5 jarige opleiding tot HBO Psychosociaal Therapeut en ondertussen heb ik deze ook succesvol afgerond.

Ik werk nu alweer ruim 10 jaar als therapeut in mijn eigen praktijk en ik vind het nog steeds veel voldoening geven om mensen te kunnen begeleiden naar meer geluk, ontspanning en plezier in hun leven.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust eens contact met mij op.

Hartelijke groet,

  

'Knowledge is learning something every day, Wisdom is letting go of something every day.'

(Zen Proverb)

Sancia Pennekamp

IMG_5474-bewerkt (2).jpg

Sancia Pennekamp

  • Vergoeding vanuit aanvullende ziektekostenverzekering mogelijk

  • Gesprekstherapie en/of lichaamsgerichte therapie

  • Geen wachtlijst, snel een eerste afspraak 

  • Geen verwijsbrief nodig

Samen aan de slag?

Je bent van harte welkom voor al je vragen of voor het maken van een afspraak.

Praktijk voor psychosociale therapie, coaching en massagetherapie

bottom of page