Over mij

 

In mijn praktijk richt ik mij op massagetherapie en coaching. Ik ben opgeleid psychosociaal therapeut, massagetherapeut en stresscoach.

Het werken met mensen is altijd een rode draad geweest in mijn leven.  Daarbij was het voor mij een zoektocht naar de juiste vorm en op welke wijze ik hier invulling aan wilde geven. Ik kan nu zeggen dat ik weet wie ik ben, waar ik goed en minder goed in ben, wat mijn patronen zijn en wat mij gelukkig maakt. Met veel plezier, motivatie en betrokkenheid begeleid ik jou in je zoektocht naar wat voor jou belangrijk is!

'Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen!' (Loesje)

Vanaf 1994 heb ik in diverse functies in het bedrijfsleven gewerkt. Van telecom negotiator tot accountmanager. 

Tussendoor heb ik een paar jaar op Kreta en Curacao gewerkt in de horeca en als reisleider. Een heerlijk tijd waarbij ik veel mensenkennis en levenservaring heb opgedaan.

 

In 2009 werkte ik fulltime als accountmanager bij een bedrijf in de techniek. Daar liep ik tegen de lamp. Ik kwam terecht in een burn-out.  Mijn energie was volledig weg. Het ging niet meer en ik belande in een periode van moeheid, frustratie en boosheid. Destijds was een burn-out nog niet zo bekend als nu en ik wist niet waar ik terecht kon voor hulp. Uiteindelijk herstelde ik door veel reflectie op mezelf, rust en het regelmatig ondergaan van een massage. Het zou fijn zijn geweest als ik iemand had gehad die mij had kunnen begeleiden bij dit proces.

'There is no way to happiness, happiness is the way'  (Thich Nhat Hanh)

Na mijn burn-out ben ik begonnen met een opleiding tot sportmasseur. Om eens iets met mijn handen en gevoel te doen en niet met het denken. Ook ging ik aan de slag als beheerconsulent in de vastgoed sector. Bewust koos ik ervoor om 4 dagen i.p.v. 5 te gaan werken in een functie die voor mij minder stressvol was. Ondertussen was ik door de burn-out en het herstelproces veranderd. Ik had geleerd meer naar mijn lichaam en gevoel te luisteren en mijn grenzen beter te bewaken.

Na het afronden van de opleiding Sportmassage ben ik vrienden en familie gaan masseren en dat ging zo goed dat ik steeds meer bekendheid kreeg. Ik volgde meerdere trainingen in diverse massagetechnieken en het idee van mijn eigen praktijk begon door mijn hoofd te spelen.

 

In 2012 heb ik mij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Sancia voor balans werd een feit!

Ik stopte met mijn werk als beheerconsulent en ging aan de slag in mijn eigen praktijk. Veel mensen die ik masseerde hadden problemen met stress, burn-out of andere psychosociale onderwerpen. Om tijdens mijn behandelingen lichaam en geest te kunnen combineren heb ik de HBO opleiding Stressbegeleiding en Coaching gevolgd.

Deze opleiding was mooi te combineren met massage en mijn interesse in psychologie werd steeds groter. Dit maakte dat ik in 2016 gestart ben met de 4 jarige HBO opleiding tot Psychosociaal Therapeut.

Ondertussen heb ik gemerkt dat mijn aanpak voor lichaam en geest erg goed werkt en resultaten oplevert! Een gouden combinatie!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust eens contact met mij op.

Hartelijke groet,

  

'Knowledge is learning something every day, Wisdom is letting go of something every day.'

(Zen Proverb)

Sancia Pennekamp

​Persoonlijk

 • Geboortedatum: 12 juli 1973

 • Samenwonend met mijn vriend, hond en kat.

 • Mijn interesses en passies: Ik wandel graag met mijn hond in de natuur. Ook wandel ik graag een trektocht, ik heb o.a. de Speyside-route in Schotland en van Florence naar Sienna gelopen en dwars door het Lake district in Engeland. Verder lees ik graag, houd ik van tuinieren en probeer ik mijn lichaam fit te houden door spinning en yoga. Ook bezoek ik graag een pop, rock, jazz of soul-concert en geniet ik van lekker bourgondisch maar ook gezond eten.

 • Reizen: Ik heb een aantal verre reizen gemaakt in mijn leven, naar o.a. Mexico, Guatemala, Curaçao/Bonaire, Florida USA, Nepal en Thailand. De laatste jaren zoek ik het ook graag wat dichterbij, Zuid-Limburg, België, Engeland, Schotland en Italië.

 • Mijn persoonlijkheid: inlevend, humorvol, aandachtig, stimulerend, proactief, onderzoekend, structureel en overzicht behoudend.

​Opleidingen en trainingen

 • HBO Psychosociaal Therapeut - Psychodidact

 • Stressmanagement Coaching Counseling en Conflictbemiddeling Basic - Psychodidact

 • HBO Coaching & Stressbegeleiding - Scheidegger

 • Indiase hoofdmassage, Reiki I, Voetreflexzone massage, Japanse gezichtsmassage, Shiatsu stoelmassage, Cupping massage, Thaise massage basis (in Thailand), Hammam scrubmassage, Hot stonemassage - diverse opleidingscentra

 • BHV /EHBO

 • NGS Sportmassage - Gelders opleidingsinstituut

 • Nima Sales A, professioneel verkopen - ISBW

 • Winnend onderhandelen, spreken in het openbaar, commerciële communicatie - diverse opleidingscentra

IMG_5474-bewerkt (2).jpg

Sancia Pennekamp

 • Gespecialiseerd in stress, burn-out en depressie

 • Aanpak lichaam & geest

 • Geen wachtlijst, snel een eerste afspraak

 • Persoonlijke aandacht 

 • Coaching en massagetherapie

Samen aan de slag?

Je bent van harte welkom voor al je vragen of voor het maken van een afspraak.

Coaching met massagetherapie, een bijzondere combinatie

 

''Veel cliënten komen bij mij voor deze mooie combinatie. Als je niet lekker in je vel zit, gespannen bent, in een burn-out zit of aan het piekeren blijft, dan is het vaak erg prettig om met iemand te kunnen praten over wat je bezig houdt en mogelijke oplossingen te onderzoeken. Daarnaast is het ook zo fijn om behalve te praten en te denken ook te voelen! Voelen wat je lijf je vertelt en je lichaam weer te laten ontspannen. Je krijgt meer rust en ruimte, lichamelijk én mentaal!''

Praktijk voor psychologische hulp, massagetherapie en coaching