Wie is Sancia

In mijn praktijk richt ik mij op massagetherapie en coaching/counseling. Ik ben gediplomeerd stresscoach en massagetherapeut en bijna afgestudeerd psychosociaal therapeut.

Ik begeleid jou graag naar meer ontspanning, inzicht en oplossingen in je leven. Dit doe ik door middel van diverse persoonlijk gerichte coaching- en massage methodieken.

Het werken met mensen is altijd een rode draad geweest in mijn leven.  Daarbij was het voor mij een zoektocht naar de juiste vorm en op welke wijze ik hier invulling aan wilde geven. Ik kan nu zeggen dat ik weet wie ik ben, waar ik goed en minder goed in ben, wat mijn patronen zijn en wat mij gelukkig maakt. Met veel plezier, motivatie en betrokkenheid begeleid ik jou in je zoektocht naar wat voor jou belangrijk is!

'Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen!' (Loesje)

 

Vanaf 1994 heb ik in diverse functies in het bedrijfsleven gewerkt. Van telecom negotiator tot accountmanager. 

Tussendoor heb ik een paar jaar op Kreta en Curacao gewerkt in de horeca en als reisleider. Een heerlijk tijd waarbij ik veel mensenkennis en levenservaring heb opgedaan.

 

In 2009 werkte ik fulltime als accountmanager bij een bedrijf in de techniek. Daar liep ik tegen de lamp. Ik kwam terecht in een burn-out.  Mijn energie was volledig weg. Het ging niet meer en ik belande in een periode van moeheid, frustratie en boosheid. Destijds was een burn-out nog niet zo bekend als nu en ik wist niet waar ik terecht kon voor hulp. Uiteindelijk herstelde ik door veel reflectie op mezelf en het regelmatig ondergaan van een massage maar het was fijn geweest als ik iemand had gehad die mij professioneel had kunnen begeleiden.

'There is no way to happiness, happiness is the way'  (Thich Nhat Hanh)

Na mijn burn-out ben ik begonnen met een opleiding tot sportmasseur. Om eens iets met mijn handen en gevoel te doen en niet met het denken. Ook ging ik aan de slag als beheerconsulent in de vastgoed sector. Bewust koos ik ervoor om 4 dagen i.p.v. 5 te gaan werken in een functie die voor mij minder stressvol was. Ondertussen was ik door de burn-out en het herstelproces veranderd. Ik had geleerd meer naar mijn lichaam en gevoel te luisteren en mijn grenzen beter te bewaken.

Na het afronden van de opleiding Sportmassage ben ik vrienden en familie gaan masseren en dat ging zo goed dat ik steeds meer bekendheid kreeg. Ik volgde meerdere trainingen in diverse massagetechnieken en het idee van mijn eigen praktijk begon door mijn hoofd te spelen.

 

In 2012 heb ik mij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Sancia voor balans werd een feit!

Ik stopte met mijn werk als beheerconsulent en ging aan de slag in mijn eigen praktijk. Veel mensen die ik masseerde hadden problemen met stress, burn-out of andere psychosociale onderwerpen. Om tijdens mijn behandelingen lichaam en geest te kunnen combineren heb ik de HBO opleiding Stressbegeleiding en Coaching gevolgd.

Deze opleiding was mooi te combineren met massage en mijn interesse in psychologie werd steeds groter. Dit maakte dat ik in 2016 gestart ben met de 4 jarige HBO opleiding tot Psychosociaal Therapeut. Ondertussen zit ik alweer in het afstudeerjaar van deze opleiding.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust eens contact met mij op.

Hartelijke groet,

Sancia Pennekamp

  

'Knowledge is learning something every day,

Wisdom is letting go of something every day.' (Zen Proverb) 

Persoonlijk

 • Geboortedatum: 12 juli 1973

 • Samenwonend met vriend, hond en kat.

 • Mijn interesses en passies: Ik wandel graag met mijn hond in de natuur. Ook wandel ik graag een trektocht, ik heb o.a. de Speyside-route in Schotland en van Florence naar Sienna gelopen en dwars door het Lake district in Engeland. Verder lees ik graag, ben ik veel in mijn tuin aan het rommelen en probeer ik mijn lichaam fit te houden door spinning, bodypower en yoga. Ook bezoek ik graag een pop, rock, jazz of soul-concert en houd ik van lekker bourgondisch maar ook gezond eten.

 • Reizen: Ik heb een aantal verre reizen gemaakt in mijn leven, naar o.a. Mexico, Guatemala, Curaçao/Bonaire, Florida USA, Nepal en Thailand. De laatste jaren zoek ik het ook graag wat dichterbij, Zuid-Limburg, België, Engeland, Schotland en Italië.

 • Mijn persoonlijkheid: inlevend, humorvol, aandachtig, stimulerend, proactief, onderzoekend, structureel en overzicht behoudend.

 

Opleidingen en trainingen

 • HBO Psychosociaal Therapeut  (Stressmanagement Coaching, Counseling en Conflictbemiddeling Professional) - Psychodidact

 • Stressmanagement Coaching Counseling en Conflictbemiddeling Basis - Psychodidact

 • HBO Coaching & Stressbegeleiding - Scheidegger

 • Indiase hoofdmassage, Reiki I, Voetreflexzone massage, Japanse gezichtsmassage, Shiatsu stoelmassage, Cupping massage, Thaise massage basis (in Thailand), Hamam scrubmassage, Hot stonemassage - diverse opleidingscentra

 • BHV /EHBO

 • NGS Sportmassage - Gelders opleidingsinstituut

 • Nima Sales A, professioneel verkopen - ISBW

 • Winnend onderhandelen, spreken in het openbaar, commerciele communicatie - diverse opleidingscentra

 • MBO Arnhem

Praktijk adres

Sancia voor balans

(in het pand van Home of Zen)

Velperweg 95

6824 HH Arnhem

06 46 28 55 35

info@sanciavoorbalans.nl

Op de hoogte blijven?

Informatie

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Corona protocol

Openingstijden voor afspraken:

Dinsdag:         9.00 - 17.30 uur

Woensdag:     9.00 - 17.30 uur

Vrijdag:           9.00 - 17.30 uur

© sanciavoorbalans 2021