Relax body&mind(ful)

Het ontspannen van lichaam en geest, dat gaan we doen tijdens deze workshop.

We ervaren hierbij de holistische denkwijze dat ons lichaam en geest één zijn. Ontspant het één, dan ontspant automatisch ook het ander.
Door oefeningen uit de tai-chi, yoga en meditatie brengen we ons stresslevel omlaag, ontspannen de spieren en brengen we de geest tot rust

 

Deze workshop duurt 2,5 uur en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 

Uitleg 7 principes van Mindfulness
Mindfulness, in zijn meest eenvoudige vorm, betekent aandacht schenken. Bewust aandacht schenken aan wat je op dit moment aan het doen bent en wat er op dit moment is.
Van belang hierbij is dat je niet mee meegesleept wordt door alles waar je je gewaar van wordt, maar dat je zoveel mogelijk in het Nu blijft. Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Om je hierin te ondersteunen is het handig om de 7 principes van mindfulness in je achterhoofd te houden.

 

Tai-chi en yoga oefeningen binnen het Yang-thema
Yin en Yang zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde maar ook aanvullende krachten in het leven. Net zoals bij onze lichaam en geest vertegenwoordigen ze beiden verschillende aspecten maar zijn ze samen één geheel en kunnen ze niet zonder elkaar.
Yang: het mannelijke, de zon, beweging, meer naar buiten gericht.
In dit gedeelte van de workshop gaan we bewegen en voelen wat dit doet met ons lichaam en onze geest. De energie gaat weer stromen en hierdoor laat los wat vast zat.

 

Yoga en meditatie oefeningen binnen het Yin-thema
Yin: het vrouwelijke, de maan, stilte, meer naar binnen gericht.
In dit laatste gedeelte van de workshop gaan we richting de stilte, het ontspannen, meer naar binnen gericht. We ervaren dat ons lichaam tot rust komt en wat dit doet met onze gedachten. We komen in een diepere resonantie terecht en gaan echt ontspannen.

Tussendoor: we houden een paar korte pauzes waarbij er de mogelijkheid is tot het drinken van een kopje thee of water of een toiletbezoek.

Duur van de workshop

Deze workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Voor wie

Iedereen kan meedoen aan deze workshop

Kosten 

Ik maak graag een offerte op maat voor uw groep.

Locatie

Velperweg 95 in  Arnhem (Home of Zen)

Docente

Sancia Pennekamp

Deelnemers

Maximaal 12

Benodigdheden per persoon

Warme sokken (schoenen gaan uit in de workshopruimte) en makkelijk zittende kleding voor de lichamelijke oefeningen en bewegingen. Een warm vest of trui.

IMG_5474-bewerkt (2).jpg

Sancia Pennekamp

  • Gespecialiseerd in stress, burn-out en depressie

  • Aanpak lichaam & geest

  • Geen wachtlijst, snel een eerste afspraak

  • Persoonlijke aandacht 

  • Coaching en massagetherapie

Samen aan de slag?

Je bent van harte welkom voor al je vragen of voor het maken van een afspraak.

Coaching met massagetherapie, een bijzondere combinatie

 

''Veel cliënten komen bij mij voor deze mooie combinatie. Als je niet lekker in je vel zit, gespannen bent, in een burn-out zit of aan het piekeren blijft, dan is het vaak erg prettig om met iemand te kunnen praten over wat je bezig houdt en mogelijke oplossingen te onderzoeken. Daarnaast is het ook zo fijn om behalve te praten en te denken ook te voelen! Voelen wat je lijf je vertelt en je lichaam weer te laten ontspannen. Je krijgt meer rust en ruimte, lichamelijk én mentaal!''

Praktijk voor psychologische hulp, massagetherapie en coaching